Saturday, May 9, 2009

Studio Makeover...Its Complete!



The Studio is complete! After a lot of disassembling, stacking, moving, loading, reassembling, building, planning, and cleaning we have finally finished. It took an entire group effort, working if shifts throughout the day and night. It took a lot of planning, trial and error, and communication to make this work. I have the bruises to prove it!

The main features are multiple pinup spaces, main entrances in the corner, pinup divider, lockable storage walls, graphic inspiration wall, and a new set up in the work spaces. There is an integration of all the other studios into this new space. Some might include parts and pieces of past installations and some might be ideas and concepts. The open plan allows for collaboration and a community feel. Hopefully this space will encourage creativity and spark a change throughout the other spaces in the department.



The Pinup spaces on the North and South walls take from both the Second Year Bus Shelter project as well as the Third and Fourth Year Vertical studio collaborative Biomech Installation Presentation. These pin-up walls allow for break out crit spaces throughout the space.

"FUN,FUN,FUN"
This graphic inspiration wall includes many words that are indicative of the studio atmosphere spirit. There are also images included as part of the graphic from the high school art class at NGHS.


This Pinup Display wall separates the studio from the hallway that runs through the east side of the studio. This allows yet another space for pinup but more importantly a space on the hallway side to communicate the progress and activity of the students working within that studio. The panels have been recycled from the Lowenstein studio of Fall 07. The vertical elements are repeated as well as the highlight of the horizontal orange band running throughout the base of the space.


Since we got rid of the old panel/cubicle system in order to create an open, more dynamic studio space, we need to implement a storage system to replace what we were deleting. A few students made a proposal in the design development stage of the process to stack some of the overhead storage containers to create lockable and dockable storage units that could also act as dividing partitions that might create smaller breakout spaces within the larger studio atmosphere.


There is also a light installation that grafts in some ideas the first year students explored in a light wall installation in there East facing studio. Overall I think many of the teachers and students are excited about the possibilities the studio will bring and allow in the upcoming year.

3 comments:

  1. hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

    ReplyDelete
  2. hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

    ReplyDelete